Vintage
Inkoop & Verkoop
Industrieel ontwerp
Modernisme
Ontwerp

Oog voor detail

Door een grote interesse in mooie en sterke ontwerpen is het niet vreemd dat we de keuze maakten om hier iets mee te gaan doen. De invloed van een mooi ontwerp uit de vorige eeuw in combinatie met de nieuwe hedendaagse ontwerpen is altijd weer verassend. De combinaties versterken elkaar wat ook weer de kracht van deze ontwerpen weergeeft.

Vintage

Vintage en het ontwerp

Onder de noemer vintage treffen we tegenwoordig veel aan. Met een oranje kleur uit de jaren 70, een lamp waar de verf vanaf bladdert zijn hier wel de voorbeelden van. Hier is ook helemaal niks mis mee, de ontwerpers van die tijd hebben met een ijzersterk ontwerp ervoor gezorgd dat het nog steeds sprankelt.De sterke ontwerpen van Gispen, Philips, Bauhaus zijn hier goede voorbeelden van.

Circulair verantwoord

Duurzaamheid in de praktijk

Circulair ondernemen, iedereen heeft het erover. Ook Inhacom heeft een groot belang in de circulaire economie. We willen tenslotte allemaal dat de wereld behouden blijft voor de komende generaties. Duurzaamheid in de praktijk is wat betreft Inhacom waar het om gaat. Niet erover praten maar laten zien in de praktijk wat duurzaam is.

Modernistisch design

Het modernisme bood architecten en ontwerpers een groots onderkomen, gemaakt van glas, beton en staal.

Het bood ruimte aan een complexe congregatie: een verzameling van bewegingen, subbewegingen en genres binnen verschillende disciplines in beeldende kunst, architectuur en design.

 

De meeste modernisten omarmen het machinetijdperk en de mogelijkheden die werden geboden door fabrieksproductie.

Fabrieksproductie die hen in staat stelden om goed design beschikbaar te maken voor een breder spectrum aan consumenten dan ooit tevoren.

Vanuit dit perspectief kan het modernisme in zekere zin worden gezien als democratisch in plaats van elitair.